مهمترین کاخ های استانبول اغلب در منطقه بشیکتاش واقع شدهاند و با بازدید از این محل میتوان حداقل سه کاخ دولما باغچه، ییلدیز و ایهلامور را از نزدیک دید. همچنین در مناطق دیگر این شهر نیز امکان بازدید از کاخهای مجلل وجود دارد. برای مثال برای دیدن کاخهایی مانند کاخ توپکایی، کاخ بیلربی و کاخ کوپوکسو باید سراغ مناطق سلطان احمد، اسکودار و بیکوز رفت.
در ادامه مقاله در سایت خرید آنلاین بلیت هواپیما ناخداسفر به سوالات گردشگران در مورد مهمترین کاخ های استانبول پاسخ دادهایم.
معروف ترین کاخ استانبول کدام است؟
دولما باغچه به عنوان کاخی زیبا با معماری باروک اروپایی، در سال 1850 بنا شده و مربوط به زمان سلطان عبدالمجید است. این کاخ در کنار تنگه بسفر قرار گرفته و امکان دسترسی آسان به آن وجود دارد. اهمیت کاخ دولما باغچه را در سکونت 6 پادشاه آخر عثمانی در آن میتوان دید. همچنین این بنا به عنوان بزرگترین کاخ ترکیه شناخته شده و در آن دیدنیهای منحصر به فردی به چشم میخورد.
بزرگترین چلچراغ بوهمی دنیا، نقاشیهای روغنی معروف و جهانی، فرشهای دستباف، مبلمان لوکس، سقفهایی که با طلا آبکاری شدهاند و باغی زیبا در اطراف بنا از مهمترین دیدنیهایی هستند که در بازدید از کاخ دولما باغچه نظر مسافران را جلب میکنند. برای بازدید از این کاخ باشکوه همه روزه به جز دوشنبهها از ساعت 9 صبح تا 4 بعد از ظهر میتوان اقدام کرد. همانطور که اشاره شد این کاخ در منطقه بشیکتاش قرار دارد.
بیشتر بخوانیم | معروفترین فستیوال های استانبول کدامند ؟
کدام کاخ استانبول محل زندگی پادشاهان بوده است؟
از دیگر کاخ های استانبول که اهمیت زیادی دارد و حداقل 350 سال محل زندگی پادشاهان عثمانی بوده میتوان به کاخ توپکایی اشاره کرد. ساخت این کاخ از زمان بیزانس شروع شده و اوج شکوه آن در دوران عثمانی بوده است. بخشهای مختلف این کاخ مانند کلیسای باستانی ایا ایرنه، حرمسرای کاخ توپکایی، تالار امپراتوری، موزه سلطنتی و حیاطهای چهارگانه اهمیت زیادی داشته و جاذبههای اصلی آن به حساب میآیند.
همچنین این کاخ دارای صدها اتاق و تالار بوده و مجموعهای بسیار بزرگ است که در آن تجلی معماری آسیایی را میتوان دید. همه روزه از ساعت 9 صبح تا 5 بعد از ظهر میتوان از این کاخ دیدن کرد و در بهار و تابستان همه روزه به جز روزهای سه شنبه از ساعت 9 صبح تا 7 بعد از ظهر امکان بازدید از کاخ توپکایی وجود دارد. این کاخ در منطقه سلطان احمد واقع شده و به نسبت فاصله آن تا مسجد ایا صوفیه، آب انبار باسیلیکا و مسجد سلطان احمد کم است.
کدام عمارت باشکوه نقش مهمانسرا داشته است؟
کاخ ییلدیز کاخ دیگری است که علاقه مندان زیادی را به خود جذب کرده و عمارتی با شکوه به حساب میآید. این کاخ در اواخر قرن 19 و به دستور پادشاه عثمانی، عبدالحمید دوم ساخته شده است. البته کاخ ییلدیز اولین بار توسط سلطان احمد اول به یک کاخ امپراتوری تبدیل شد. بعد از آن، در دوران سلطنت پادشاهان بعدی بیشتر در نقش استراحتگاه بوده و عبدالمجید اول و عبدالعزیز عثمانی نیز در آن عمارتهای جدیدی اضافه کردند.
این کاخ بعد از پایان امپراتوری عثمانی به یک کازینوی لوکس تغییر نقش داد و بعد از آن نیز به عنوان یک مهمانسرای بزرگ برای سران دولتها به کار رفت. امروزه کاخ ییلدیز در نقش یک موزه عرضه شده و از دیدنیترین کاخ های استانبول برای گردشگران است. برای بازدید از این کاخ همه روزه از ساعت 9 صبح تا 7 عصر در تابستان و 9 صبح تا 4 و نیم بعد از ظهر در فصول دیگر میتوان مراجعه کرد. این کاخ نیز در بشیکتاش واقع شده است.
بیشتر بخوانیم | مهمترین نمایشگاه های استانبول
اقامتگاه تابستانی عثمانیان کدام کاخ است؟
یکی از مهمترین کاخ های استانبول که با نام بیلربیی به معنای بزرگ بزرگان (بیگلربیگی) شناخته شده، کاخ دیگری از دوران حکومت عثمانی است و در بخش آسیایی شهر قرار دارد. این کاخ بزرگ اقامتگاه تابستانی سلاطین عثمانی در دهه 1860 بوده و در بخش شمالی پل بسفر میتوان آن را دید. دستور ساختن این کاخ را سلطان محمود اول داده و سلطان عبدالعزیز نقش زیادی در بازسازی آن داشته است. این کاخ چشم انداز زیبایی به سمت تنگه بسفر دارد.
از زیباترین بخشهای کاخ بیلربیی باید به بخش پذیرایی آن اشاره کرد که دارای حوض و فواره بوده و امکان شنیدن صدای دلنشین آب را فراهم میکند. طراحی این کاخ توسط سرکیس بالعیان انجام شده و بسیاری آن را قابل همتاسازی با کاخ دلما باغچه و کوچوکسو دانستهاند. برای بازدید از کاخ بیلربیی همه روزه به جز دوشنبهها از ساعت 9 صبح تا 5 بعد از ظهر میتوان مراجعه کرد.
از مهمترین کاخ های استانبول در بخش آسیایی کدام است؟
کاخ کوچوکسو به دستور سلطان عبدالمجید اول بنا شده و در منطقه آسیایی سواحل بسفر قرار دارد. این کاخ زیبا با معماری باروکی و استفاده از متریال ایتالیایی و اروپایی به یکی از دیدنیترین کاخ های استانبول تبدیل شده و هر ساله تماشاگران زیادی را به خود جذب میکند. اصلیترین هدف ساختن این کاخ به منظور اقامتهای کوتاه برای شکار و گشت و گذار بوده و به همین جهت عظمت کاخهای پیشین را ندارد.
معماری زیبای کاخ کوچوکسو باعث شده تا بنایی مهم در استانبول باشد و چشم هر بینندهای را نوازش کند. این کاخ دو طبقه اصلی و یک زیرزمین داشته و بخش زیرین آن محل آشپزخانه سلطنتی، انبار محل خدمتگزاران و سایر خدمات مربوط به پادشاه بوده است. اتاقهای خانواده سلطنتی نیز در طبقه اول و دوم این عمارت قرار داشتهاند. بازدید از این کاخ همه روزه به جز دوشنبهها از ساعت 9 صبح تا 5 بعد از ظهر امکان پذیر است.
پیشنهاد ویژه | سفری جذاب به کشور چکمه ای با تور ایتالیا