اندونزی

اندونزی

کشور اندونزی در جنوب شرق آسیا و اقیانوسیه با 17508 جزیره ،اندونزی  چهارمین کشور پرجمعیت جهان با بیشترین جمعیت مسلمان دنیا می باشد . گینه نو ، مالزی ، تیمور شرقی ،استرالیا ،فیلیپین و سنگاپور همسایگان این کشورند . کلمه اندونزی از دو کلمه ایندو (Indu )با ریشه لاتین و کلمه نسوس (Nesos )با ریشه یونانی به معنای جزیره گرفته شده است .این کشور تا جنگ جهانی دوم مستعمره هلند بوده و در طول جنگ جهانی دوم به اشغال ژاپن درآمد تا اینکه در سال 1945 اعلام جمهوری نمود و پس از چهار سال جنگ با هلند در سال 1949 مستقل شد .

مجموعه‌ای از جزایر (قریب به ۳۰۰۰ جزیره بزرگ و کوچک) است که در جنوب شرقی آسیا در اقیانوس کبیر قرار دارد. سابقاً این جزایر در تصرف هلند و به هندِ هلند موسوم بود ولی بعد از آنکه کشوری مستقل و آزاد گردید، «اندونزی» نام گرفت. مساحت این کشور ۱۹۱۹۰۰۰ کیلومتر مربع و پایتخت آن شهر جاکارتا است که در جزیره جاوه قرار دارد و سابقاً باتاویا نامیده می‌شد.

 

اندونزی
اندونزی

تاریخچه

مردم بالی از تبار نژادی ماقبل‌ تاریخی هستند که از راه خاک اصلی قارهٔ آسیا در حدود 2500 پ.م. به مجمع‌الجزایر اندونزی کوچیدند. با رسیدن هندوها دورهٔ ماقبل تاریخ به پایان رسید. رسیدن هندوها در سال 100 پ.م. به‌وسیلهٔ سفال‌نوشته‌های براهمی که بدست آمده‌اند تأئید شده است.

شاهنشاهی ماجاپاهیت (1293–1520 میلادی) که در جاوهٔ شرقی مستقر شده بود در سال 1343 یک کوچ‌نشین هم در جزیره بالی برپا کرد. در پی حملات پیاپی، شاهنشاهی ماجاپاهیت کمی پیش از 1500 میلادی، سرنگون شد و این امر باعث مهاجرت گسترده به بالی شد.

اندونزی
اندونزی

آب و هوای اندونزی

آب و هوای اندونزی گرم و شرجی و شامل دو فصل خشک و بارانی می باشد که تنهادر فصل خشک آن میزان بارندگی کمتر است . در بسیاری نقاط کشور مانند جاوا و بالی فصل خشک از آوریل تا اکتبر و فصل بارانی از نوامبر تا مارس ادامه دارد .

غداهای اندونزی

اغلب غذاهای اندونزی شامل برنج بخارپزشده،گوشت ،مرغ ،ماهی ،سبزیجات و سوپ است. اندونزی ها برای خوردن غذا از قاشق و چنگال استفاده می کنند اما خوردن غذا با دست هم چیز عجیبی نیست.اندونزی ها برای خوردن غذا فقط از دست راست استفاده می کنند.گذاشتن کمی غذا در بشقاب یا نوشیدنی در لیوان هم رسمی است که در میان مردم رواج دارد.

 

جاذبه های گردشگری بالی
جاذبه های گردشگری بالی

جاذبه های گردشگری اندونزی:

  1. بالی
  2. یوگیاکارتا
  3. پارک ملی کومودو
  4. لومبوک
  5. پارک ملی برومو تنگر سیمرو
  6. بوکیت لاوانگ
  7. تروجالند
  8. جزیره فلورس
  9. پارک ملی تانجانگ پوتینگ
  10. راجا آمپات

اندونزی
اندونزی

شهرها و جزایر مهم اندونزی :

جاکارتا :

جاکارتا (Daerah Khusus Ibukota Jakarta) پایتخت کشور اندونزی و بزرگ‌ترین شهر این کشور است. نام‌های قبلی آن سوندا کلاپا، جایاکارتا و بعد باتاویا بود. جاکارتا بر کرانه شمال غربی جاوه قرار گرفته و ۸٬۷۹۲٬۰۰۰ نفر جمعیت دارد. جاکارتا یکی از بزرگ ترین و پرجمعیت ترین شهرهای اسلامی است. جاکارتا بزرگ ترین شهر اندونزی و مرکز اقتصادی ـ تجاری ، حمل ونقل و صنعتی این کشور و مرکز سیاسی ـ اداری ایالت جاکارتاست . ایالت جاکارتا ــ که حدود 590 کیلومترمربع مساحت دارد و یکی از پنج ایالت جزیرة جاوه است. امروزه جاکارتا مرکز آسه آن (انجمن ملل آسیای جنوب شرقی ) است و مقرّ وزارتخانه ها و سازمانهای مهم اندونزی به شمار می رود.

اندونزی
اندونزی

بالی :

بالی جزیره کوچکی از بزرگترین مجمع الجزایر جهان یعنی کشور اندونزی است. این جزیره دو اقیانوس آرام و هند را به هم پیوند داده است و در نتیجه این وصلت خود از آب و هوای بسیار متفاوتی برخوردارگردیده و مثل بسیاری از جزایر دیگر اندونزی، دنیای مخصوص به خودش را دارد. دنیایی که این نام این جزیره را در فهرست برترین مقاصد توریستی جهان قرار داده است. این جزیره جمعیتی حدود سه میلیون نفر داشته که قریب به اتفاق ساکنان آن اهل اندونزی هستند اما در سال های اخیر بدلیل رشد فراوان صنعت توریست بسیاری ازاسترالیا و اروپا هم به این جزیره مهاجرت نموده و در بالی کار و زندگی می کنند.

اندونزی
اندونزی

جزیره سوماترا :

یکی از بزرگترین جزیره های جهان است و با جزیره های جاوه، سلبس و برنئو، در مجموع، جزایر سوندای بزرگ نامیده می شوند. قسمت عمده آن را جلگه ها و نواحی پست تشكيل داده و ارتفاعات آن (از جمله کوه های باریسان) در کناره غربی آن تا سمت شمال گسترده شده و دارای وسعت زیادی می باشند. رودهای آن کوتاه و پر آب بوده و اکثرا از سمت غرب به شرق جاری هستند و مهم ترینشان عبارتند از: کامپار، بارومون، ایندراگیری، روکان، موسی و هاری. جنگل ها که اغلب غیر قابل نفوذند، وسعت زیادی دارند. و مرداب های وسیعی نیز در کرانه شرقی آن وجود دارند. بلندترین نقطه آن قله کرینتجی (۳۸۰۰ متر) است.

اندونزی
اندونزی

جزیره جاوه :

پنجمین جزیره وسیع اندونزی و از پرجمعیت ترین آن ها است که بیش از ۶۵% جمعیت کشور در آن زندگی می کنند. کوه ها در تمام نقاط آن پراکنده شده و قسمت اعظم آن را جلگه ها و جنگل ها تشكيل می دهند. رودهای آن عمدتا کوتاه و پرآب بوده و مهمترینشان عبارتند از: سولو، سرانگ، تاروم، سرایو و مانوک. بلندترین نقطه آن قله سمرو با ۶۷۶, ۳ متر ارتفاع است.

اندونزی
اندونزی

جزیره برنئو:

قسمت اعظم این جزیره متعلق به اندونزی است که در اصطلاح محلی به آن کالیمانتان گفته می شود. ارتفاعات آن عمدتا در نواحی شمالی واقع شده و قسمت اعظم آن را جنگل ها و جلگه ها شامل مي شوند. رودهای طویلی در آن جریان دارند از جمله: باریتو، ماهاکام، نگارا، کایان و کاپواس. بلندترین نقطه آن ۹۸۸,۲ متر ارتفاع دارد.

اندونزی
اندونزی

جزیره سلب :

جزیره ای کوهستانی و مرتفع است که قسمت اعظم آن را جنگل ها پوشانده اند. از رودهای آن می توان از ماریسا، کاراما، ماماسا، بونگکا و پالو نام برد. قله رانتکومبولا با ۴۵۵, ۳ متر ارتفاع بلندترین نقطه ي آن است. نام محلی این جزیره، سولاوسی است.

اندونزی
اندونزی

مردم اندونزی

جمعیت این كشور در حدود 238 میلیون نفر است كه از این رقم 90 درصد مسلمان و بقیه مسیحی، هندو یا بودایی هستند. زبان رسمی آنان “اندونزیایی” است ولی به زبانهای مختلف گویش می‌نمایند.

اندونزی
اندونزی
اندونزی

نقشه گوگل

برای نمایش نقشه گوگل، افزونه WP Flexible Map را نصب کنید.